Μαλακά μπισκότα για μωράκια

Ακόμη και το μωρό, που δεν έχει ακόμη αναπτύξει προτίμηση για τα γλυκά, μπορεί να μασουλήσει με τα ούλα του αυτές τις λαχταριστές, σαν κέικ, λιχουδιές.

Βγάζει τρεις με τεσσερις δωδεκάδες μπισκότα

Υλικά
σπρέι φυτικού λαδιού
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
3/4 του φλιτζανιού φύτρο σιταριού 
μισό φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν-πάουντερ με χαμηλό νάτριο
2 κουταλάκια του γλυκού καβουρντισμένη κανέλα
1 φλιτζάνι πολτός μήλου
1/4 του φλιτζανιού φυτικό λάδι
2 ασπράδια αβγών ή 1 ολόκληρο αβγό
3/4 του φλιτζανιού σταφίδες

Επεξεργασία
1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 145°C. Ψεκάζετε δύο λαμαρίνες για μπισκότα με σπρέι φυτικού λαδιού. Τα βάζετε στην άκρη.
2. Ανακατεύετε το αλεύρι, το φύτρο σιταριού, τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν-πάουντερ και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Βάζετε τον πολτό μήλου, το λάδι, τα αβγά και τις σταφίδες στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι οι σταφίδες να κοπούν σε ψιλά κομμάτια. Χύνετε το μείγμα στα ξερά συστατικά και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
4. Ρίχνετε το μείγμα, βάζοντάς το πάνω στις λαμαρίνες που έχετε ετοιμάσει, σε 2,5 περίπου εκατοστά απόσταση. Κάνετε πλατύ κάθε βουναλάκι ζύμης με τη ράχη ενός πιρουνιού. Τα ψήνετε για 8 με 10 περίπου λεπτά, προσέχοντας να μην αφήσετε τα μπισκότα να μαυρίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγο πάνω στις λαμαρίνες, πριν τα βάλετε μέσα σε μια πλαστική σακούλα. (Έτσι θα αποφύγετε να γίνουν τα μπισκότα σκληρά.) Περιμένετε μέχρι τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς, πριν να κλείσετε την πλαστική σακούλα. Συνεχίζετε να ψήνετε μπισκότα, μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Μπορείτε έπειτα να τα βάλετε όλα στην κατάψυξη.